Spar store mængder CO2 med fjernvarme

Fjernvarme er en af de mest miljøvenlige måder at opvarme dit hus på – dels fordi fjernvarmeanlæggene udnytter energien optimalt, dels fordi fjernvarme er et omstillingsparat system, som kan tilpasse sig de mest miljørigtige varmekilder og nye teknologier.

Gas og olie er fossile brændstoffer, der indeholder store mængder CO2, som bliver frigivet ved forbrænding og påvirker miljøet. Skifter du til fjernvarme fra gas i et hus på 150 m2 med et standardforbrug vil du årligt spare miljøet for ca. 4 tons CO2. Har du et oliefyr vil besparelsen være endnu større.

Hvor meget dit CO2-forbrug falder, afhænger af dit forbrug og den energikilde, du skifter fra. På vores beregner kan du indtaste dine tal og se din CO2-besparelse.

Der findes i dag forskellige grønne løsninger. Men det er de kollektive løsninger, der giver eksponentielt størst og hurtigst effekt. Fjernvarmenettet er et fællesskab, og jo flere vi er, desto større er de grønne fordele.

Så når du vælger fjernvarme, gavner det ikke kun dig, men også dine omgivelser. Sammen kan vi hjælpe til at leve op til klimaplanen om at udfase fossile brændstoffer som kul, olie og gas hurtigst muligt – og derved skabe grønnere omgivelser.